GLOBAL INVENTION FORUM IN CYPRUS

GIF in Cyprus 2019

GLOBAL INVENTION FORUM IN CYPRUS

LIMASSOL, REPUBLIC OF CYPRUS 2019  May 14-15 2019

На 14 и 15 мај 2019 година во Ломасол Република Кипар е одржан  Глобален Форум за Иновации  во чиви рамки се одржани повеќе тркалезни маси ,на кој беа покренати различни теми од областа на иноваторството. Како посебно најавени беа рефератите од страна на  WIPO, IFIA,  IAIA

Во рамките на овој форум беше одржан и саем на иновации на кој настапија нај успешните патенти на саемот одржан во Москва 2019 во организација  на Архимед клуб

Македоскиот нај успешен патент од иноваторот Златко Панков “ Шаторска камп куќичка со природна климатизација “ беше претставен од Претседателот на НАИМ Мирко Узелац по 14 минутна презентација .Патентот предизвика посебен интерес кај бизнис елитата и стручното жири, а награден е од стручното жири со Златен медал и Златен медал од ИФИА.Наградите ги врачија  Претседателот на организацискиот комитет Г-дин. Дмитри Зезулин во име на стручното Жири и  Генералниот координатор на ИФИА Masoud SHAFAGHI