САЕМ НА ИНОВАЦИИ ВО БАЊА ЛУКА “ИНОСТ МАЛАДИХ“ 18-20 април 2018

САЕМ НА ИНОВАЦИИ ВО БАЊА ЛУКА “ИНОСТ МАЛАДИХ“ 18-20 април 2018

Во Босна и Херцеговина- Република  Српска во организација на Сојузот на Пронаоѓачи на Република  Српска е одржан саем на иновации под назив  “ИНОСТ МЛАДИХ“. На саемот учество земаа околу 500 изложувачи со 350 трудови. На овој саем Националната Асоцијација на Пронаоѓачите на Македонија е претставена со пет пронајдоци  :

1.Шаторска камп куќичка со дрвена конструкција и природна климатизација

Пронаоѓач: Златко Панков

Златен медал

2 Енергетска комбинирана сончева централа.

Пронаоѓач: Марјан Ненов

Златен медал

3.Интелигентен лежечки полицаец

Пронаоѓач:Виктор Настев

Златен медал

4.Фитнес Столче

Пронаоѓач:Влатко Поповски

Бронзен медал

5.Уред за управување со гласовни команди

Пронаоѓач: Михаил Арсовски (во категорија на малади иноватори)

Бронзен Медал  ( од стручнот жири )

 

Саемот се одвиваше во мошне пријатна атмосфера со изузетно нагласено  гостопримство од страна на домаќините на саемот .Во рамките на оваа манифестација во Стопанската Комора на Република Српска е организирана “ ТРКАЛЕЗНА МАСА “ на тема Едукација и Иновации на која зеде учество и претседателот на НАИМ  Мирко Узелац  кој на пресатните им го претстави едукативниот проект “ ОД ИДЕЈА ДО ПАТЕНТ “ кој успешно е реализиран од страна на НАИМ во Р.Македонија и кој по својот програм и начин на спроведување е единствен во Европа.