ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА НАИМ – УЗЕЛАЦ УВЕРУВА ДЕКА ПРОЕКТОТ НА РАШКОВСКИ Е ЗНАЧАЕН ЗА НАШАТА ЗЕМЈА

Студио Телевизија 24, Мирко Узелац и Билјана Секуловска

Мирко Узелац претседател на Македонската асоцијација на пронаоѓачи, каде член е драги Рашковски вели дека проектот на Рашковски е важен за државата, за сообраќајната безбедност. Интересно е што ваков патент можел да се продаде на странска компанија, но Узелац не навлегува во политичката бура која кулминираше со истрага на обвинителствотво.
Тој во интервјуто за Телевизија 24 премиерно го прикажа уредот за безбедност во сообраќајот преку 3D презентација.

Студио Телевизија 24, Мирко Узелац и Билјана Секуловска

Во продолжение погледнете го интервјуто на Узелац: