ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА МАРЈАН НЕНОВ ВО МОСКВА

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА МАРЈАН НЕНОВ ВО МОСКВА

 

Националната Асоцијација на Пронаоѓачи на Македонија настапи на големиот меѓународен саем на иновации и иновативни  технологии Архимед 2018 одржан во Москва (05-08) Април 2018 со пронајдокот на Марјан Ненов под назив Eko- san Central,

при што е освен златен медал од стручното жири, пронајдокот е награден и со повеќе признанија од научни институти и институции .

На овој саем очествуваа 27 држави и 55 региони од Р.Ф претставено е повеќе од 600 иновации и иновативни проекти од 30 категории.Секоја категорија е оценувана од специјалисти и експерти од струката .

Ова е прв пат  на овој светски престижен саем, да учествова  Р.Македонија што е посебно нагласено и поздравено во уводниот говор одржан од  организаторот.

За овој прокт искажан е голем интерес како од Руските институции и компании,така и од Мароко и Емиратите. Марјан Ненов има и покана за соработка и  од компанија која развива ваква технологија во Севастоплол